zondag 12 februari 2012

Bezoek aan het ziekenhuis

We mochten een bezoekje brengen aan het ziekenhuis! Whaauw! Met de schoolbus geraakten we daar. Al een hele belevenis voor mijn schatten! In het ziekenhuis werden we opgewacht en begeleid naar de spoedafdeling.
We mochten een kijkje nemen bij de ziekenwagens. De deuren van de grootste ziekenwagen werden opengezet zodat we er langs de zijkant in konden en langs de achterkant weer uit. Sommige kleuters keken met grote ogen rond... Was indrukwekkend voor hen! Nadien moesten we buiten gaan staan en werden de lichten én de sirene opgezet. Het is de moeite om dan hun mimiek te bekijken. Jammer, dat die momenten niet kunnen gefilmd worden...

We mochten een bezoekje brengen op de afdeling radiologie. Eerst kregen we een hele uitleg. De verpleger koos onze Stan om op de tafel te liggen. Stan was er eerst niet gerust in... Daarna werd getoond hoe de verpleegkundigen het juiste plekje kozen om een foto te nemen.

Ons volgende bezoek was wel heel speciaal. We kregen, op een groot scherm, foto's te zien van een centje in de buik, een gebroken arm,... Er werd uitgelegd wat er moet gebeuren als iemand een arm of been breekt. Iedereen mocht een voelen hoe het machientje werkt dat gips open snijdt. Nee echt, dat doet geen pijn.

Ons Elise had de eer om "haar arm te breken". Wow... ze koos een gips met kerstmannetjes op.

Nadien trokken we naar de kinderafdeling. We kregen de speelzaal te zien. En a.h.v. dia's werd getoond hoe een opname gebeurt. Mijn kindjes mochten de situaties naspelen. Hier zie je hoe mama Freya en papa Mauritz hun zieke baby naar het ziekenhuis gebracht hebben. Dokter Matteo onderzoekt de baby... In het volgende toneeltje mochten mama Matti en papa Dries de juiste melk voor hun baby kiezen. Ze mochten 2 potjes melk drinken: 1 gewone melk, 1 met babymelk. Hun gezichtjes toonden heel duidelijk welk de babymelk was ;-))


Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld het bezoek aan de kraamafdeling! Mama van ons Lien nam een echo van de buik van de mama van onze Casper! Zoooo mooi!!! We konden het hartje horen kloppen... Geweldig!!! Jammer genoeg heb ik daar geen foto's van...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten